Namazi i natës

Kur flasim për namazin e natës disa njerëz mendojnë se duhet falur 11 rekate, të lexosh 5 xhuze dhe të falesh 2 apo 3 orë.

Çështja është më thejshtë se kaq, sikur ti të falesh qoftë edhë një rekat të vetëm, vetëm një, në të cilën lexon suretul-ihlas (Kulhuvallahun) kjo llogaritet namaz nate dhe kështu shkruhesh tek Allahu prej atyre që falen natën!

Kur i vihet Allahut në diten e gjykimit me emrat e atyre që janë falur atë natë, ti do të gjesh emrin tënd në mesin e tyre, edhe pse ti nuk ke falur më shumë se një rekat.

Çka sikur të kishe falur 3 apo më shumë!!!

Me rëndësi është që të pakten mos të kalojë nata pa falur namazin e vitrit.

Shejh: Muhamed Arifi

Përshtati: Valdet Kamberi

www.sinqeriteti.com

Komentet

comments

WpCoderX