Ja si duket Qabja e bekuar në brendësi

Nëse jeni kurioz se si duket Qabja e bekuar nga brenda, ja po ju’a shuajmë kureshtjen duke u sjellur një përshkrim të shkurtër me foto dhe video.

Pasi që ishte në një gjendje të vështirë, në vitin 1996 fillori renovimi i Qabes.

Pas renovimit duket kështu…

 

Ja disa detaje se q’far ka brenda Qabes:

 • Ka tre shtyllat brenda
 • Ndodhet një tavolinë vogël në skaj për të vënë sendet si parfume etj.
 • Ka dy fanar të varur në tavan
 • Nuk ka drita elektrike brenda
 • Muret e brendshme janë të veshura me mermer
 • Dyshemeja është e veshur me mermer, përveç një pjese të vogël që quhet “Rukhamat Humra”.
 • Pllakat me mbishkrimet kuranore janë në kuadrat e mermerit.
 • Pjesa e lartë e mureve është e mbuluar me një pëlhurë të gjelbër zbukuruar me ajete kuranore e qëndisur ari.
 • Nuk ka dritaret brenda
 • Ndodhet vetëm një derë
 • Hapësira mund të strehojë rreth 50 persona

Komentet

comments

WpCoderX