Dua – Lutje

”Qka thuhet per largimin e kurthave te shejtaneve”

- Eudhu bi kelimatil-lahi Et-tammati el-letila juxhavizuhunne berrun ve la faxhirun min sherri ma halaka , ve bere’e ve dher’e, ve min sherri ma jenzilu mines-semai , ve min sherri ma ja ‘ëruxhu fiha , ve min sherri ma dhere’e fil-erdi , ve min sherri ma jahruxhu minha , ve min sherri fitnetil-lejli ven-nehar , ve min sherri kul-li tarikin il-la tarikan , jatruku bi hajrin, ja Rahmanu. – perkthimi -

(Kerkoj mbrojtje me fjalet e persosura te Allahut , te cilat nuk mund t’i tejkaloj asnje bemires e as i prishur , nga dëmi i asaj zbret nga qielli , nga dëmi i asaj qe ngjitet ne te , nga dëmi i asaj qe eshte mbi toke dhe i asaj qe del prej saj , nga dëmi i sprovave te nates dhe te dites dhe nga dëmi i qdo udhetarite nates , perveq atij qe vjen me te mire , ooo i Gjithmeshirshem).

”Qka duhet te themi ne rast te frikes”
La Ilahe il-All-llah – ( s’ka te adhuruar tjeter pos All-llahut) .

”Ne rast se ndegjojm ndonje lajm te quditshem ose te gezueshem”
SubhanAll-llah – (i Larte qofte All-llahu).
All-llahu Ekber – (All-llahu eshte ma i madhi).

”Q’thot ai qe ndjen dhimbje ne trupin e vet”
Bismil-lah. E’udhu bil-lahi ve kudretihi min sherri ma exhidu ve uhudhiru . (3 here)
(Ne emer te Allahut. Kerkoj mbrotjen e All-llahut me fuqin e Tij nga e keqja e kesaj qe ndiej dhe frikohem). shperndaje per hater te Allahut…

www.sinqeriteti.com

Komentet

comments

WpCoderX