Browsing Category

Krijimi i njeriut

binjaket

Djalë apo vajzë?

Kjo është pyetja që parashtrohet sot. Familja ka nevojë për një djalë apo një vajzë? Një universitet amerikan ka bërë kërkime në li...

truri

Kur’ani për trurin

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran duke treguar për një njeri jobesimtar i cili e ka ndaluar Pejgamberin (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin ...

shenjat e gishtit

Shenjat e gishtërinjve

Çdo njeri, duke përfshirë edhe binjakët që mezi dallohen nga njëri-tjetri, shenjat e tij të gishtërinjve i ka të veçanta. Identiteti i ...

lekuraa

Kurani dhe karakteristikat ndijimore e lekurës

Dr. Taxhata Taxhasun: "La ilahe il Allah, Muhamedun resulullah ” Ky person shqiptoi dëshminë islame (shehadetin) dhe deklaroi se ka pranuar ...

grujaa

Namazi, i dobishëm për shtatzënën, i dëmshëm për femrën me cikël mujor

Studimet mjekësore bashkëkohore vërtetojnë se sporti dhe lëvizjet trupore, siç është edhe namazi, janë shumë të dobishme për gra shta...

qumshti

Vlera dhe rëndësia e qumështit të gjirit sipas Islamit dhe shkencës

Ndër mirësitë dhe ligjet juridike me të cilat Islami veçohet nga fetë e tjera është edhe ligji që ka të bëjë me dhënien gji. Mirësi...

trupi i njeriut

Mrekulli në trupin tënd

Gjatë procesit të frymëmarrjes mbushen me oksigjen 400 milion alveola në mushkëritë tona. Sipërfaqja e alveolave është 150 m2 . Diafrag...

krijimi i njeriut

KRIJIMI I NJERIUT NGA NJË QELIZË

Transformimi Fillon: Tre Etapat e Foshnjës në Mitër Nga ajo që pamë deri këtu, shifet qartë se çdo periudhë kohore në formimin e sperm...