Category Archives: Krijesa të mrekullueshme

Molekulat që prodhojnë ngjyrën: Pigmentet

Molekulat që prodhojnë ngjyrën: Pigmentet

The reason for colour diversity in the leaves of flowers is the reaction to light of pigment molecules present in their structure. Në kapitujt e kaluar, ne përmendëm se si shkak i karakteristikave ... Read More »

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i merimangës

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i merimangës

Në botë ekzistojnë lloje të shumta të merimangave. Merimanga ka tetë këmbë, buzë të cilat shndërrohen në dhëmbë helmuese, dy brirthë dhe pjesa ku janë vendosur ‘tjerrëset’ të cilat prodhojnë mëndafsh që shfrytëzohet ... Read More »

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i lososit

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i lososit

Ambienti i ujit paraqet shumë lloje peshqish që agjërojnë. Këtu do të paraqesim agjërimin e lososit të kuq agjërimi i të cilit mendohet një prej mrekullive të Allahut dhe imazh i ndryshimeve të ... Read More »

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i pinguinëve

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i pinguinëve

Pinguini është lloj shpendi detar i cili jeton në vende të ftohta. Në tërë botën ekzistojnë shtatëmbëdhjetë lloje të këtyre shpendëve. Vetëm një lloj banon në territorin e polit të Veriut, ndërsa llojet ... Read More »

E pabesueshme, për mushkonjën?

E pabesueshme, për mushkonjën?

Zoti thotë në Kur’an: ” Allahu nuk ngurron të merr çfarëdo shembulli, qoftë mushkonjë e diçka edhe më e imët se ajo. ” [Bekare, 26] Përse pikërisht ky shembull? Ja disa të dhëna ... Read More »

KRIJESA TË MREKULLUESHME – Hyrje

KRIJESA TË MREKULLUESHME – Hyrje

HYRJE Në tokë jeton një numër i pafund kafshësh. Nga qentë dhe macet që i shohim çdo ditë, deri te kafshët që jetojnë nëpër pyje, çdo gjallesë ka karakteristika të mrekullueshme dhe aftësi ... Read More »

Mrekullia e Krijuesit – Bima mizëgjuajtëse

Mrekullia e Krijuesit – Bima mizëgjuajtëse

Përveç krijesave të panumërta që krijoi Krijuesi i Plotfuqishëm ekzistojnë edhe bimë që “gjuajnë” duke u shërbyer me metoda vërtet të jashtëzakonshme. Njëra prej këtyre është bima mizëgjuajtëse e cila ushqehet me insektet ... Read More »

Shegat (Narët)

Shegat (Narët)

Shegat (Narët) (1) (lat. Punicagranatum; arab. Rumman) Shegat janë përmendur në Kur’an. Në përshkrimin që i bën Kur’ani krijimit të Tokës dhe asaj që e përmban ajo për t’iu shërbyer nevojave të njerëzve, ... Read More »

Biologjia dhe feja

Biologjia dhe feja

Sot, ndërkohë që prestigji i materializmit dhe ateizmit është në rënie, shkencëtarët po arrijnë të kuptojnë, gjithnjë e më shumë, se feja është aq thelbësore saqë nuk mund të braktiset. Njerëzimi nuk do ... Read More »

URTËSIA E KRIJIMIT TË QENIEVE TË GJALLA

URTËSIA E KRIJIMIT TË QENIEVE TË GJALLA

“Madhëroje larg të metave Zotin tënd, më të lartësuarin! I cili krijoi dhe përsosi. Dhe i cili përcaktoi e orientoi”. (El A’ëla. 1-3)   -Deveja - Allahu i madhërishëm thërret njerëzit të shikojnë ... Read More »

Mrekullia e Krijuesit – Milingonat flasin

Mrekullia e Krijuesit – Milingonat flasin

Revista angleze Tajms në numrin e saj të 6 shkurtit 2009 publikoi një artikull interesant lidhur me kuptimin dhe komunikimin e ndërsjellë të milingonave. Hulumtimet më të reja shkencore tregojnë që në mes ... Read More »

Argumentet e Allahut te bleta

Argumentet e Allahut te bleta

Allahu i Lartësuar thotë: “Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): “Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës ... Read More »

Bretkosat dhe tërmeti

Bretkosat dhe tërmeti

Tërmeti i Kinës. Një tërmet i cili ka shkatërruar zona të shumta, ka zhdukur njëqind mijë njerëz dhe ka zhvendosur qindra mijëra të tjerë. Paralajmërim nga Allahu i Lartësuar dhe prej llojeve të ... Read More »

Bretkosat dhe tërmeti

Bretkosat dhe tërmeti

Tërmeti i Kinës. Një tërmet i cili ka shkatërruar zona të shumta, ka zhdukur njëqind mijë njerëz dhe ka zhvendosur qindra mijëra të tjerë. Paralajmërim nga Allahu i Lartësuar dhe prej llojeve të ... Read More »

Argumentet e Allahut te bleta

Argumentet e Allahut te bleta

Allahu i Lartësuar thotë: “Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): “Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës ... Read More »

Milingona

Milingona

Ndoshta kush e ka parë dhe e ka lexuar titullin e kësaj teme është habitur, shumë vetë ndoshta me vete mund të kenë thënë: Përse një titull i tillë! Çfarë do të na ... Read More »

Tė meditosh Rreth krijesave tė Zotit

Tė meditosh Rreth krijesave tė Zotit

Të ndijosh universin përreth dhe mandej të meditosh rreth krijesave të Zotit, pa dyshim që i fal zemrës paqe, harmoni, gëzim dhe prehje.Shumë njerëz kanë nevojë të ndryshojnë këndvështrimin e tyre ndaj adhurimeve ... Read More »

Scroll To Top