Browsing Category

Pyetje & Përgjigje

vorrii

Pse femrat varrosen më thellë se meshkujt në varr?

Pyetje: Selam Alejkum. Kam degju prej disa njerezve qe thojne se femrat varrosen me thelle se sa meshkujt. A ka kjo ndonje domethenie? Kisha pas...

boks

A lejohet boksi në Islam?

Pyetje: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu hoxhe i nderuar. Se pari lus Allahun subhanehu we teala qe te ju shperblej per punen tuaj...

bebek..

A therret kurban për fëmiun që ka vdekur në barkun e nënës?

Pyetje: Selam alejkum , A lejohet te pritet kurban per femije te cilet vdesin ne barkun e nenes? Ju kisha lutur nje pergjigje.. Përgjigje: Fa...

papagajtt

A lejohet ruajtja e papagajve dhe shpendëve tjerë në shtëpi?

Pyetje: Eselamu alejkum. A lejohet me i mbajte papagajt ne shtepi mbrenda, se disa thojne qe nuk ben? Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i...

operacion1

A lejohet dhurimi i organeve pas vdekjes?

Pyetje: Selam Alejkum hoxhë i nderuar. E dimë se është human gjesti i dhurimit të organeve pas vdekjes, sepse shpëtojn jetë dhe “të sh...

toka

A është e vërtetë se toka (nuk) rrotullohet?

Pyetje: A është e vërtetë se toka (nuk) rrotullohet??  Si e sqaron Kur’ani kete? Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ...

xhehenemi

A do të përfundojë Xhehenemi dhe banorët e tij?

Pyetje: Esselamu alejkum. Allahu ju shperblefte hoxhe i nderuar per punen tuaj. Pata nje pyetje: Xheneti a funksionon tash dhe Xhehenemi a do te...

femra

Sa do të jetë mosha e femrave në Xhenet?

Pyetje: Kam degju se mosha e femrave ne Xhennet eshte gjashtembedhjete vjeqe, e e meshkujve 33. Nese mund pak me gjeresisht me me tregu se a esh...