Browsing Category

Gruaja në Islam

dua sahar

Cilësit e gruas muslimane

1 - Besimi i saj: Sipas metodologjisë së Ehlisunetit dhe Xhematit të këtij umeti. 2 - Metodologjia e saj: Ka thënë Allahu dhe ka thën...

dua sahar

A e dini kush është femra muslimane (?!)

Ajo… Që Allahun ka marrur për Zot Që Muhamedin, paqja qoftë mbi të, ka marrur për Pejgamber Që Kur’anin ka marrur për argument ...

facebook-love

Gruaja dhe Facebook-u

Të jesh grua me këto cilësi dhe Facebook, vepro kështu… Të jesh grua Sociale. Mos e bëj facebook-un mjetin e vetëm për ta mbus...

dua sahar

Gruaja nga aspekti i krijimit

"Se askush nuk bart peshën e (mëkatit) tjetrit. Dhe se njeriut nuk i takon tjetër vetëm se ajo që ka punuar".* Krijimi i gruas sipas Bibl...

dua sahar

Barazia femër – mashkull, revolucioni Islam

Deri në lindjen e Islamit, respektivisht deri në shekullin e VII gruaja askund në botë s’kishte kurrëfarë të drejtash. Pyetja, se ësh...

http://www.dreamstime.com/-image1644453

Nëna është më shumë se dielli, uji e ajri

Tregon Ebu Hamza, që shoqëronte Ebu Hurejren, kur ky erdhi në shtëpinë e tij, foli me zë të lartë dhe me një ton që nuk shprehte përpo...

familja islame

Pozita e gruas në familjen islame

"Xhenneti gjendet nën këmbët e nënave." Muhammedi alejhi selam Aftësitë fiziologjike dhe psikologjike të burrit dhe gruas E vërtetë e...

gruajaa

Gruaja në trashëgimi

"Meshkujve u takon pjesë nga pasuria që e lënë prindrit e të afërmit (pas vdekjes), edhe femrave ju takon pjesë nga ajo që lënë prindë...